Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat bedrijfsovernames, van het “verkoopklaar maken” van een bedrijf tot en met de onderhandelingen. Speciaal voor de lezers van onze blog hebben wij een tiplijst samengesteld met praktische handvatten die van belang zijn bij een bedrijfsoverdracht.

Deze week is onze tip:

Stel een profielschets van de opvolger op.

Voordat de keuze voor een opvolger wordt gemaakt, al dan niet een zoon/dochter of familielid, raden wij u aan een profielschets te maken waaraan de opvolger moet voldoen. Gebruik daarbij de informatie die u verkregen hebt bij het vaststellen van de levensfase van uw bedrijf en kijk naar wat uw bedrijf nu juist uniek maakt. Vertaal dit vervolgens naar uw eigen competentieset. Hiermee voorkomt u ook dat u een kopie van u zelf zoekt, hoe begrijpelijk dit ook mag zijn. Door het op deze manier aan te pakken (zakelijke insteek!!), kunt u, met name bij een overname binnen de familie, veel emotionele discussie voorkomen. Het zoek- en keuzeproces van de opvolger is transparant en objectief gemaakt. Zeker is dit het geval als u vervolgens de geplande opvolger een assessment laat ondergaan, waarbij u nog eens de sterke en zwakke kanten van de kandidaat op een rijtje krijgt.

Wanneer u ondersteuning of advies wenst bij het opstellen van een profielschets, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!