2

sep

Het belang van een goede spreiding van de activiteiten

Verkoopklaar maken
Een belangrijk onderdeel van het 'verkoopklaar' maken van een onderneming betreft de spreiding van de activiteiten. Indien de activiteiten van een onderneming slechts minimaal gespreid zijn, dan bestaat het risico dat de betreffende markt mogelijk “in verval” raakt of “volwassen” wordt. Daarnaast loopt de onderneming het gevaar dat technologische ontwikkelingen de markt compleet veranderen. Dit heeft een direct effect op de winstgevendheid van de onderneming.

Specialistische diensten of producten
Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat het aanbieden van één of enkele (specialistische) diensten en/of producten niet direct een hoger risico betekent. Als het om een schaalbare dienst en/of product gaat, ofwel de activiteiten zijn of kunnen worden verspreid over meerdere markten, afzetkanalen en/of doelgroepen, dan kan het aanbieden van één of enkele (specialistische) diensten en/of producten de concurrentiepositie van een juist onderneming verbeteren c.q. versterken ("unique selling point"). De onderneming heeft dan namelijk een unieke positie in de markt.

Geografische spreiding
Het spreiden van de activiteiten over meerdere geografische regio’s zal ervoor zorgen dat de risico’s nationaal en/of internationaal geminimaliseerd worden. Een onderneming kan dan inspelen op de conjunctuur van de diverse regio’s en daarmee haar product en/of dienst aanbieden in een regio met verwachte voorspoedige economische ontwikkelingen.

Verhoogde ondernemingswaarde
Middels een gedegen spreiding van de activiteiten en/of de markten waarop een product en/of dienst wordt aangeboden kan een MKB-onderneming haar risico’s beperken, haar winstgevendheid in de toekomst veiligstellen en dus de waarde van de onderneming verhogen. Indien dit wordt bereikt met een uniek product, dan is de verkopende MKB-ondernemer spekkoper!

Wenst u meer informatie te ontvangen over het verkoopklaar maken van uw onderneming, of heeft u ideeën nodig bij het verbeteren van de spreiding van de activiteiten? Neem dan gerust contact op met de adviseurs van JM Corporate Finance.

Meer nieuws

maxim ilyahov 0arycsfh57a unsplash

Een bijzondere deal: Strategische samenwerking in de online wereld

JM Corporate Finance heeft wederom een transactie begeleid in de on...

Lees verder
15.hoogstebodofbestedeal

Het hoogste bod, of de beste deal?

Bij de verkoop van uw onderneming kunnen zich meerdere overnamekand...

Lees verder
nieuwsberichtmaart2022

MKB bedrijven gereed voor verkoop! Vergeet buitenlandse opportunities niet!

Niemand kan het ontkennen, de M&A markt ofwel de markt van koop en ...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld