29

dec

JM Corporate Finance begeleidt de verkoop van GSN en W3AppsOnline aan Infomedics (een uitgebreid verslag)

Strategische fit
Onlangs is Gé Systems Nederland B.V. (GSN) en W3AppsOnline B.V. te Zaandam overgenomen door Infomedics. JM Corporate Finance heeft Gérard Sang-Ajang en Susan Lam met plezier begeleid bij de succesvolle verkoop hun ondernemingen. Gé Systems Nederland is dé softwareleverancier voor totale praktijkautomatisering en met haar tandheelkundige softwarepakketten richt de onderneming zich op de gehele mondzorg. Daarnaast is W3AppsOnline koploper op het gebied van online afspraken en afspraakherinnering per e-mail en SMS in de zorg. Met deze overname sluiten Gérard en Susan een succesvolle periode van ruim 20 jaar ondernemerschap af. Na de overname zullen Gérard en Susan nog wel een verbonden blijven aan Gé Systems Nederland en W3AppsOnline.

Aanvullende dienstverlening

De activiteiten van Infomedics bestaan voornamelijk uit facturering en debiteurenbeheer voor de eerstelijns zorg, waaronder tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten. Het Almeerse bedrijf levert haar factoring- en clearingdiensten momenteel aan ruim 7.500 zorgaanbieders in Nederland. Met de overname van Gé Systems Nederland en W3AppsOnline wil Infomedics een completere dienst leveren aan haar klanten (“aanvullende dienstverlening”). “Nieuwe producten en diensten ontwikkelen om de administratieve- en organisatorische lasten van onze klanten nog verder terug te dringen’, is één van de belangrijke doelen van Infomedics. Om dat doel te realiseren is het investeren in technologische ontwikkeling, ketenintegratie en het efficiënter maken van de bedrijfsprocessen cruciaal. De overname van softwareleveranciers Gé Systems Nederland (GSN) en W3AppsOnline in Zaandam dragen hieraan bij. Door eerder in de keten klanten te bedienen, wil Infomedics de kwaliteit en het aanbod van haar dienstverlening verder vergroten. Met deze overname wordt bijvoorbeeld het online maken van een afspraak bij de tandarts, inclusief het versturen van herinneringen, het bijhouden van beschikbaarheid en dergelijke, toegevoegd aan de dienstverlening van Infomedics.”, laat Infomedics weten.

Dirk Jan Emmens, directeur van Infomedics Holding: “Met de kennis van Gé Systems Nederland en W3AppsOnline kunnen we onze gezamenlijke producten en diensten verder innoveren waar onze klanten van zullen profiteren. Beide bedrijven hebben veel kennis over de registratie binnen de mondzorgpraktijken (front office) terwijl Infomedics zorgaanbieders maximaal ondersteunt bij het declaratieproces, het debiteurenbeheer en het optimaliseren van het werkkapitaal.

Strategische waarde

Met de overname van Gé Systems Nederland en W3AppsOnline kan Infomedics de bestaande factoring- en clearingdiensten verder uitbreiden. Dankzij de verdere uitbreiding van de dienstverlening kunnen de klanten van Infomedics eenvoudiger declareren en krijgen ze een beter inzicht in de debiteuren, waardoor de kans op uitval in het declaratieproces verder zal afnemen (“strategische waarde”). Infomedics: “GSN is bekend van de modulaire mondzorgsoftwarepakketten Simplex en Simplex-M. Door deze  overname kan Infomedics haar dienstverlening met behulp van het softwarepakket koppelen met en naadloos integreren in haar bestaande factoring- en clearingdiensten. De klant krijgt meer, maar ook eenvoudiger, inzicht in haar debiteuren en kan sneller en eenvoudiger declareren. Hierdoor neemt de kans op uitval in het declaratieproces af. Als gevolg daarvan zullen klanten minder zorgen hebben over uitstaande declaraties en hebben zij meer tijd om hun vak uit te oefenen.

Ook Gérard ziet voordelen in de overname van Gé Systems Nederland en W3AppsOnline door Infomedics: “Infomedics deelt onze visie en passie voor software met oog voor de juiste balans tussen innovatie, kwaliteit, klanttevredenheid maar ook betaalbare oplossingen. Met de ervaring en mogelijkheden van Infomedics kunnen wij sneller onze ambities realiseren”.

Continuïteit

Door de overname van beide ondernemingen door Infomedics wordt tevens de continuïteit van Gé Systems Nederland en W3AppsOnline gewaarborgd, aangezien de ondernemingen gebruik kunnen maken van de schaalgrootte en de kennis en kunde van Infomedics. “Infomedics zal financieel een impuls geven aan extra innovatie. De drie bedrijven gaan gezamenlijk de volgende generatie zeer gebruiksvriendelijke praktijksoftware voor de mondzorg ontwikkelen op basis van de meest recente standaarden op het gebied van connectiviteit, privacy en cybersecurity.”, laat Infomedics weten.

Een enerverend traject

Jan van wijngaarden: “Ondanks dat de koper reeds in beeld was, hebben wij het als een enerverend traject ervaren, waarbij het voornamelijk draaide om het optimaliseren van de deal voor beide partijen Onze IT-sector specialisme wordt met deze transactie weer eens benadruk.”. Gérard en Susan: “Het leek op het eerste gezicht een eenvoudige verkoop: de koper en wij kenden elkaar al jaren en kenden elkaars diensten en aanpak. Toch spelen er altijd zoveel factoren een rol, dat er onverwachts veel te bespreken en beslissen viel”. Wij zijn Gérard en Susan dankbaar voor hun vertrouwen in JM Corporate Finance en zijn trots dat we ze van het benodigde advies hebben kunnen voorzien bij deze belangrijke stap in hun leven. Samen hebben we er een succes van gemaakt!

Tenslotte nog een afsluitende quote van Gérard en Susan: “Jan, heel erg bedankt voor de zeer plezierige samenwerking. We hebben jou mogen ervaren als een professional die zijn vak verstaat. Chapeau!”.

Het verkopen van een onderneming wordt veelal ervaren als een intensief traject, waarbij er veel vragen op u afkomen als ondernemer. Een adviseur met de nodige ervaring kan u hierbij dan ook op een passende wijze ondersteunen. Wilt u meer weten over een bedrijfsovernametraject? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Lees meer over JM Corporate Finance

Meer nieuws

jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 12

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat be...

Lees verder
jm logo groot

Cash is king, ook tijdens de coronacrisis

Het is heel goed mogelijk dat u in een acute liquiditeitscrisis bel...

Lees verder
verkoopklaarmakennieuwsnov2021

Sterke groeiplannen? Een gefaseerde bedrijfsverkoop of pre-exit biedt uitkomst

Een pre-exit is een transactievorm die in de laatste jaren – als ge...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld