14

apr

JM Corporate Finance begeleidt verkoop van Brabant Stone

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de verkoop van Brabant Stone B.V. uit Udenhout mogen begeleiden. De onderneming is verkocht aan Stone Investments Beheer B.V. uit Oisterwijk. Beide ondernemingen zijn actief in de wereld van natuursteen en composiet. Vanuit JM Corporate Finance hebben Bart Koreman en Jorn de Brouwer de verkoop begeleid. Deze begeleiding bestond onder andere uit de waardering van de onderneming, opstellen van het informatiememorandum, onderhandelen / dealmaking, klankborden en meelezen met de transactiedocumenten.

Uitbreiding dienstverleninig

Door middel van deze overname breidt Stone Investments Beheer B.V. haar dienstverlening verder uit. Stone Investments Beheer B.V. heeft een grote expertise in huis op het gebied van natuursteen, keramiek en composiet en zij begeleiden complete exterieur- en interieurprojecten. Voor de onderneming Brabant Stone biedt dit mooie kansen om haar specialisme, zijnde de productie van voornamelijk aanrechtbladen, verder uit te bouwen.

JM vindt potentiële koper

“Door de inzet van ons netwerk en onze vaardigheden op het gebied van ‘zoeken naar potentiële kandidaat kopers’ zijn wij al snel in contact gekomen met Stone Investments Beheer B.V. als potentiële koper. De organisaties bleken vervolgens zowel qua cultuur als werkwijze goed op elkaar aan te sluiten; ofwel een goede match!”, aldus Bart Koreman, partner bij JM Corporate Finance.

Kritische houding leidt tot mooie deal

Ter afsluiting van dit verkooptraject hebben wij als aandenken een zogenaamde ‘tombstone’ overhandigd aan Toine Krol, de voormalige eigenaar van Brabant Stone B.V. Bij het evalueren van het gehele traject heeft Toine Krol nog een mooie quote: “Zonder de inbreng van JM Corporate Finance was ik niet tot deze deal gekomen. JM wist mij op de nodige momenten af te remmen en te laten nadenken over factoren die mij eerder minder van belang leken. Deze kritische houding kan ik zeer waarderen en heeft tot deze mooie deal geleid.”

Gewoon helder, met visie

Wilt u meer weten over de ins en outs van een koop-/verkooptraject of heeft u behoefte aan advies over de waardering van uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag gewoon helder, met visie te woord.

Jan van Wijngaarden, Managing Partner, jvw@jmpartners.nl, 06 – 53 229 496 

Bart Koreman, Partner, bk@jmpartners.nl, 06 – 55 718 515                

Bekijk al onze diensten

Meer nieuws

dd

Het Due Diligence onderzoek

Het kopen van een onderneming is niet zonder risico’s. Bij het kope...

Lees verder
jmcfbegeleidtbenkgroep

Gefeliciteerd!

JM Corporate Finance heeft recentelijk de verkoop van Benk Groep aa...

Lees verder
jm logo groot

JM Corporate Finance begeleidt Marcel Batenburg bij aankoop van Kvik Breda

Het afgelopen halfjaar heeft JM Corporate Finance Marcel Batenburg ...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld