20

apr

Overname in de (gespecialiseerde) installatietechniek

JM Corporate Finance heeft een speler in een nichemarkt van de elektrotechniek (verkoper), mogen begeleiden bij de verkoop aan een brede internationaal georiënteerde speler op het gebied van technische dienstverlening (koper). Op verzoek van de betrokken partijen zijn de namen geanonimiseerd. Vanwege de huidige consolidatieslag in de installatietechnische markt en de nauwe betrokkenheid van ons kantoor bij transacties van technische ondernemingen (met in dit geval ook een internationaal karakter) lichten wij deze overname nader toe.

Perfecte 'fit & klik'

De verkopende onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van productie- en procesautomatiseringsinstallaties. Zij is de partner voor menig machinebouwer middels de specialisatie in automatiserings- en aandrijfsystemen en bedient industriële eindklanten door middel van het aanleggen van procesinstallaties en IT-systemen. De koper bestaat uit diverse bedrijven die actief zijn in de installatietechnische branche onder meer op het gebied van procesinstallaties, gebouwautomatisering, prefabricage, cleanroominstallaties en beveiligingstechniek. Met de overname heeft de koper haar (strategische) positie in de markt van industriële automatisering versterkt en kunnen diverse werkzaamheden die eerder werden uitbesteed nu in-house worden uitgevoerd.

Na diverse kennismakinggesprekken met verschillende kandidaat-kopers hebben de verkopende ondernemers de perfecte ‘fit en klik’ gevonden. De zelfstandige voortzetting van de onderneming was een belangrijk element voor de verkopende ondernemers, hetgeen zij dan ook met de koper zijn overeengekomen.

Plezierig en enerverend traject

Voor JM Corporate Finance was dit een plezierig en enerverend traject met alle aspecten van een verkooptraject in zich. Startend met de voorbereidingsfase waaronder het uitwerken van de bedrijfswaardering en het opstellen van informatiememorandum, gevolgd door de kennismakings- en onderhandelingsfase met verschillende strategische kandidaat-kopers zowel uit Nederland als Europa. Uiteindelijk heeft JM Corporate Finance gezamenlijk met VDT Advocaten uit Tilburg de contractonderhandelingen gevoerd.

Verkopende ondernemers: “Bij een verkooptraject komen er veel zaken kijken waar je in eerste instantie niet altijd direct aan denkt. Zo heeft de bedrijfswaardering ons een goed inzicht gegeven in de waardeverhogende en risicodragende aspecten van de onderneming. Middels de onderhandelingen zijn wij uiteindelijk tot een evenwichtige en passende deal gekomen voor alle betrokken partijen waarvoor dan ook onze dank aan het adviseursteam.”

Consolidatie goede mogelijkheid uitbreiding dienstenportfolio

Jan van Wijngaarden, managing partner bij JM Corporate Finance: “Wij zien de laatste tijd veel transacties in de techniek en technische dienstverlening de revue passeren. In een tijd waarin het vinden van goed opgeleid en vakkundig personeel een belangrijk aandachtspunt is, biedt consolidatie een goede mogelijkheid voor strategische partijen om het dienstenportfolio uit te breiden in markten waarin zij nog niet actief zijn. Deze overname is daar een goed voorbeeld van. Wij wensen de blijvende ondernemers veel succes bij de verdere overdracht en exploitatie van de onderneming.”

Wilt u meer weten over de ins en outs van een koop-/verkooptraject of heeft u behoefte aan advies
over de waardering van uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze
medewerkers staan u graag te woord.

JM Corporate Finance B.V.
Jan van Wijngaarden, Managing Partner                         
jvw@jmpartners.nl                                                  
06 – 53 229 496

Nick van der Zande, Junior Manager
nvdz@jmpartners.nl
06 – 33 867 233      

Meer weten over de diensten van JM Corporate Finance?

Meer nieuws

quinten

Even voorstellen

Graag stellen we Quinten van Rijsbergen aan u voor. Hij is gestart ...

Lees verder
columnsep2022(1)

Nieuwe column Regio Business Magazine

Jan van Wijngaarden heeft ook deze editie van Regio Business Magazi...

Lees verder
afbeelding1(1)

Waarderen in tijden van crisis

Het waarderen van een onderneming is een complexe aangelegenheid wa...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld