26

sep

Overname Kind Centrum De Korveltuin

Een bedrijfsoverdracht waarbij de koper al is gevonden. Het lijkt dan alsof het belangrijkste werk er al op zit. Niets is minder waar. Bij een bedrijfsovername komt altijd meer kijken dan je van te voren bedenkt. Zo ook bij het traject dat wij onlangs hebben mogen begeleiden. De eigenaren van De Korveltuin, een middelgrote zorgorganisatie, benaderden JM Corporate Finance voor de advisering bij de overname van hun bedrijf. In de nieuwe Issue staat een uitgebreid artikel over hun overnameproces.

Onschatbare waarde

Voor Geert en Mariek van den Wildenberg was het van groot belang dat de toekomstige eigenaar niet puur voor de profit zou gaan, maar ongeveer dezelfde missie en visie zou hanteren als zijzelf. En deze persoon vonden zij zelf in Johan van Gompel (eigenaar van De Teddybeer in Tilburg). De koper was dus al gevonden bij aanvang van het traject. Daarmee leek een grote stap al genomen. Toch geeft Mariek aan heel blij te zijn met de deskundige advisering van JM Corporate Finance: "Een zwangerschap en een bevalling zijn wat mij betreft simpeler dan een bedrijfsoverdracht. Zonder Jan en zijn team waren we er zelf niet uitgekomen".

Overnameproces

Een overnametraject neemt altijd meer tijd in beslag dan je van te voren bedenkt. Ook wanneer de juiste koper al gevonden is, moet er nog een informatiememorandum opgesteld worden waaruit hij belangrijke informatie kan halen. Daarna moet door beide partijen een "Letter of intent" getekend worden zodat men wordt gedwongen goed na te denken over de belangrijkste afspraken rondom de overname. Daarna volgt het boekenonderzoek en uiteindelijk het opmaken van de contracten. Tijdens het gehele proces is het van belang de rust te bewaren en de vooraf bepaalde wensen in het oog te houden. “Complimenten voor de doortastende en nauwkeurige manier van werken aan Jan en zijn team”, aldus Mariek en Geert.

Artikel Issue

In het artikel dat in de onlangs uitgekomen herfsteditie van de Issue staat, kun je het volledige traject en de ervaringen van Geert en Mariek van den Wildenberg lezen. Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben of kun je hulp en/of advies gebruiken? Neem dan contact met ons op!

JM Corporate Finance B.V.

Jan van Wijngaarden, Partner

jvw@jmpartners.nl

06 - 53 229 496

Bart Koreman, senior adviseur

bk@jmpartners.nl

06 - 55 718 515

www.jmcorporatefinance.nl

info@jmpartners.nl 

Meer nieuws

012622jmpartners 19861

Van Accountant naar een Corporate Finance Adviseur

Op 1 januari 2022 is onze collega Rob van Oosterhout gestart bij JM...

Lees verder
jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 18

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat be...

Lees verder
michiel

EVEN VOORSTELLEN

We zijn blij met de komst van Michiel Pouwels als Junior Corporate ...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld