Eén van de valkuilen bij bedrijfsoverdracht is dat ondernemers de waarde van hun onderneming te hoog inschatten. Dit blijkt ook weer uit onderzoek van Brookz. Volgens het onderzoek schat slechts 45% van alle ondernemers de waarde van zijn/haar onderneming reëel in. Ofwel het merendeel maakt geen goede inschatting van de waarde! Veelal wordt de waarde van de onderneming gedreven door zaken als benodigde middelen voor pensioen. In de praktijk blijkt ook vaak dat ondernemers nog aan multiples denken van voor de economische crisis.

Ondernemers kunnen de waarde van hun onderneming verhogen door diverse maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld door een zelfsturend team/management te creëren, processen en administratie op orde te brengen, focus op nichemarkten etc. Dit vergt echter enige, soms, jaren voorbereiding! Uit het onderzoek van Brookz blijkt dat circa 70% van de ondernemers 1 jaar voorafgaand aan de verkoop van de onderneming nog niet bewust bezig is met optimalisatie van de (verkoop)waarde…

Advies van JM Partners

JM Corporate Finance adviseert u dan ook om tijdig te beginnen met de voorbereiding op de verkoop van uw onderneming. JM Corporate Finance te Breda is de MKB-specialist op het gebied van bedrijfsovername, waardering en financiering; zowel nationaal als internationaal.

Voor meer informatie over dit artikel of andere vragen, dan kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen via tel: 076 – 88 70 001 of per e-mail via info@jmpartners.nl.

Bron: Brookz Overname Barometer H2-2015

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!