Schenking aandelen familiebedrijf

Wanneer u aandelen van het familiebedrijf wil schenken, bijvoorbeeld aan uw kinderen, is dit niet altijd eenvoudig. Het gebeurt natuurlijk regelmatig, maar er komt veel verschillende wet- en regelgeving bij kijken. Zo moet u onder meer rekening houden met fiscale, juridische en financiële zaken. Het is belangrijk dat u deze stappen in acht neemt en uw administratie goed en overzichtelijk op orde heeft. JM Corporate Finance helpt u hier graag bij.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Schenking van aandelen van het familiebedrijf

Het in stand houden van het familiebedrijf kent natuurlijk enkele voordelen. Zo houdt u de naam van het bedrijf in ere en heeft u een uitstekend beeld bij de opvolger. Daarnaast kunt u zelf bepalen in welke mate u betrokken blijft bij het bedrijf. De schenking van aandelen biedt de ontvanger een goede startpositie voor een mogelijke bedrijfsopvolging. Hierover kunnen de specialisten van JM Corporate Finance u meer informatie en advies geven. Samen zoeken we naar de beste, voor iedereen meest passende oplossing.

Wat kan ik verwachten van JM Corporate Finance?

Dankzij de jarenlange ervaring en diepgaande kennis van onze specialisten, kan JM Corporate Finance u voorzien van alle benodigde informatie voor de schenking van aandelen van het familiebedrijf. Stapsgewijs begeleiden we u door het volledige proces. Daarnaast houden we rekening met de emotionele belangen die komen kijken bij een aandelenoverdracht in de familiare sfeer. Wij geven advies in:

  • de familieverhoudingen en verwachtingen;
  • complexe financieringen;
  • fiscale mogelijkheden
  • de wet- en regelgeving omtrent aandelen.

Meer informatie over schenken van aandelen

Wil u een schenking van aandelen doen aan een familielid? Wij kunnen u advies geven, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Neem eenvoudig en vrijblijvend contact op via de website of telefonisch via 076-8870001

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld