De sleutel tot een goed, zelf opgebouwd pensioen is een goede planning. Begin dus in een vroeg stadium aan de opzet van een financiële planning en bouw in de loop der jaren op gestructureerde wijze aan de waarde van uw onderneming. Stap 1 hierin is om een financieel planner in de arm te nemen. Die zal de juiste vragen stellen over de doelen voor de zaak en privé, en werkt aan een financieel totaalplaatje om systematisch naar dat doel toe te werken.

Aangezien het pensioen een belangrijk onderdeel is van het totaalplaatje, wat weer samenhangt met de waarde van de onderneming, komen we al snel bij stap 2 uit. Laat een waardebepaling uitvoeren van uw bedrijf door een waarderingsexpert. Hiermee kunt u aan de slag om actief te werken aan een optimale waarde-opbouw in uw onderneming.

Waardecreatie is altijd maatwerk maar het volgende stappenplan zou u als ondernemer altijd in acht moeten nemen;

  1. Zorg dat de administratie op orde is.
  2. Stel vast wat de valuedrivers en risicofactoren zijn
  3. Breng verbeterpunten in kaart
  4. Maak keuzes en prioriteer
  5. Monitor de waardecreatie

JM Corporate Finance heeft alle expertise in huis om u bij te staan in bovenstaand proces van waardecreatie. Maakt u eens geheel vrijblijvend een afspraak om samen met ons uw onderneming door te nemen.

U kunt ons iedere werkdag bereiken op 076-88 70 001, of stuur een mailtje naar info@jmpartners.nl

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!