16

mei

Een Brabantse deal

Recentelijk heeft JM Corporate Finance Wiek Vrinds begeleid bij de verkoop van zijn onderneming Tilburgse Machinefabriek. De onderneming is verkocht aan B&S Technology, een strategische partij uit de directe regio. Tilburgse Machinefabriek is een specialist op het gebied van metaalbewerking en de activiteiten bestaan voornamelijk uit de verspaning van fijnmechanische componenten en het vervaardigen van samenstellingen (sub-assemblies) voor prototypes, enkelstuks en seriematige producten, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne computergestuurde CNC-machines. Vanuit JM Corporate Finance hebben Jan van Wijngaarden en Jorn de Brouwer de verkoop begeleid. Deze begeleiding bestond onder andere uit de waardering van de onderneming, het opstellen van het informatiememorandum, onderhandelingen/dealmaking, klankborden en het meelezen met de transactiedocumenten.

Continuïteit waarborgen

Met deze overname sluit de familie Vrinds een succesvolle periode van meer dan 50 jaar ondernemerschap af. Wiek Vrinds heeft het bedrijf de afgelopen ruim 32 jaar voorgezet zoals zijn vader het ook altijd heeft gedaan. Een volwassen bedrijfsvoering waarin het personeel, de klant en de dienstverlening centraal staan. Binnen het gezin en de familie van Wiek Vrinds was er helaas geen bedrijfsopvolging, waardoor hij op zoek is gegaan naar een geschikte overnamekandidaat om de continuïteit van Tilburgse Machinefabriek voor haar medewerkers en klanten te waarborgen. Volgens Wiek is met B&S Technology een zeer geschikte partij gevonden om de onderneming verder voort te zetten: “Door de jarenlange samenwerking met B&S en met haar zelfde eigenschappen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, ben ik van mening dat door deze overname de voortzetting van TMF in goede handen is.”.

Strategische overname

De overname van Tilburgse Machinefabriek was voor Jeroen van Nunen (directeur-grootaandeelhouder B&S Technology) een logische vervolgstap welke uitstekend binnen de groeistrategie van de onderneming past en tegelijkertijd inspeelt op de vraag vanuit de markt. Jeroen van Nunen is dan ook zeer tevreden met de overname van een soortgelijke onderneming in de directe regio, waarmee in de afgelopen jaren reeds een succesvolle samenwerking is opgebouwd: “De overname van TMF is een logische stap voor B&S Technology in haar groeiproces en het aankomende 75 jarige bestaan. De markt vraagt om capaciteitsverbreding en tegelijkertijd ook om productieflexibiliteit. TMF, met haar machinepark en specialisten, is als flexibele productie cel complementair aan het bestaande brede B&S productie platform. Gebaseerd op een jarenlange samenwerking tussen TMF en B&S Technology, waarbij kwaliteit en productie flexibiliteit voorop staan, ben ik ervan overtuigd dat beide bedrijfsculturen en kwaliteitsdenken naadloos op elkaar zullen aansluiten. Met deze overname versterken we onze slagkracht om zo de klanten en partners nog beter te kunnen ontzorgen.”.

Constructief en enerverend traject

De adviseurs van JM Corporate Finance hebben het traject ervaren als constructief en enerverend midden in de Tilburgse omgeving. Wij wensen Wiek en Jeroen veel succes bij de verdere overdracht en exploitatie van Tilburgse Machinefabriek!

Tot slot nog een afsluitende quote van Wiek Vrinds: “Het team van JM Corporate Finance heeft mij in de afgelopen periode bijgestaan en geadviseerd bij het verkooptraject van mijn onderneming Tilburgse Machinefabriek. Een belangrijk aspect hierbij was voor mij dat mijn verkoopplan werd vertaald naar een realistisch en passend verkoopmodel. Het gehele traject is wat mij betreft zeer prettig verlopen met af en toe de bijbehorende momenten van consolidatie en overweging.

Van het beoordelen van de eerste leads en sparren met de adviseurs van JM Corporate Finance of dit een passende overnamekandidaat zou kunnen zijn tot in een later stadium het aanleveren van de opgevraagde informatie en documenten ten behoeve van het Due diligence onderzoek. Al met al een intens proces waarbij je je eigen organisatie door een andere bril bekijkt. De ervaring leert dat een snelle en juiste aanlevering van de informatie het proces versnelt en de doorlooptijd verkort. In de diverse stadiums van het verkooptraject heeft de input van de adviseurs van JM Corporate Finance gezorgd voor een optimaal verkoopresultaat.

Terugkijkend hebben de experts van JM Corporate Finance mij op een professionele en prettige manier geadviseerd gedurende het gehele verkooptraject. Samen kunnen we terugblikken op een fijne samenwerking in de afgelopen periode en een succesvolle verkoop.”.

Gewoon helder, met visie!

Toch altijd leuk om als Corporate Finance adviseur betrokken te zijn bij het integreren en samenvoegen van twee mooie Brabantse ondernemingen met als uitgangspunt een unieke gezamenlijke strategie welke groeiambities en continuïteit waarborgt. Dat is het leuke en uitdagende van ons métier!

Wilt u eens samen met ons van gedachten wisselen over een bedrijfsoverdracht of een waardering c.q. het ‘verkoopklaar’ maken van uw onderneming? Neem dan contact op met de adviseurs van JM Corporate Finance. We staan u gewoon helder, met visie te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Benieuwd wat uw bedrijf waard is?

Meer nieuws

jm logo groot

Goed voornemen voor 2016: De waarde van uw bedrijf optimaliseren.

Heeft u voor 2016 weer goede voornemens? Denk ook eens aan de waard...

Lees verder
18.verledenoverdetoekomst

Wat het verleden ons vertelt over de toekomst van bedrijfswaardering (een analyse vanuit de UK)

Onlangs heeft Price Bailey (Londen / UK) een artikel gepubliceerd m...

Lees verder
afbeeldingartikeljmcfbedrijfsgebondenactiva

Bedrijfsgebonden versus niet bedrijfsgebonden activa

Wat zijn nu ‘bedrijfsgebonden’ en wat zijn nu ‘niet bedrijfsgebonde...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld