072021jmpartners 41797gespiegeld

Post-fusie en integratie

Het echte werk begint voor de koper pas nadat de contracten zijn getekend. Actiepunten dienen na de overname opgevolgd te worden, zodat synergie effecten ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Postfusie

Het traject van bedrijfsovername kent over het algemeen een drietal te onderkennen fasen; de voorbereiding, de daadwerkelijke transactie en de post fusie fase. Vanuit een kopende partij bezien begint het echte werk pas nadat de contracten zijn getekend. Immers, dan dienen veelal de bestaande ondernemingen te worden geïntegreerd en de synergievoordelen, waarvoor koper ook een bedrag aan goodwill heeft betaald, daadwerkelijk te worden gerealiseerd. Aangezien het bedrijfsovernameproces veel energie heeft gekost en enige tijd heeft geduurd, gaan betrokken medewerkers snel over tot de orde van de dag en dienen de achterstanden met betrekking tot de reguliere werkzaamheden te worden ingelopen. De actiepunten welke naar voren zijn gekomen vanuit het bedrijfsovernameproces dienen echter tevens te worden opgevolgd.

Integratie

JM Corporate Finance benadrukt altijd dat een projectteam dient te worden gevormd teneinde de geplande integratie te effectueren en geen verdere tijd te verliezen. Daarnaast zijn vaak uit het due diligence onderzoek actiepunten naar voren gekomen die tijdig dienen te worden opgevolgd. Een JM medewerker kan dan als begeleidend adviseur van het projectteam de voortgang waarborgen en bewaken.

Wilt u meer informatie over het postfusie en integratietraject ?

Wenst u meer informatie over aspecten die van belang zijn tijdens de fase na het effectief afronden van de bedrijfsovername, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Wat zeggen onze klanten?

"Het verkoopproces was lang en de weg vol uitdagingen, maar het resultaat mag er zijn. Het is fijn dat JM om zich heen een uitgebreid netwerk van andere specialisten heeft die ad-hoc geconsulteerd of ingezet kunnen worden. "

Mariek

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Let's create succes together!"

Job

Begeleiding aankoop meerderheidsbelang aandelenkapitaal

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld