072021jmpartners_41797gespiegeld.jpg

Post-fusie en integratie

Het echte werk begint voor de koper pas nadat de contracten zijn getekend. Actiepunten dienen na de overname opgevolgd te worden, zodat synergie effecten ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en risicogericht
Kwaliteit als primaire focus
Groot netwerk van deskundigen
Constructief en kritisch

Postfusie

Het traject van bedrijfsovername kent over het algemeen een drietal te onderkennen fasen; de voorbereiding, de daadwerkelijke transactie en de post fusie fase. Vanuit een kopende partij bezien begint het echte werk pas nadat de contracten zijn getekend. Immers, dan dienen veelal de bestaande ondernemingen te worden geïntegreerd en de synergievoordelen, waarvoor koper ook een bedrag aan goodwill heeft betaald, daadwerkelijk te worden gerealiseerd. Aangezien het bedrijfsovernameproces veel energie heeft gekost en enige tijd heeft geduurd, gaan betrokken medewerkers snel over tot de orde van de dag en dienen de achterstanden met betrekking tot de reguliere werkzaamheden te worden ingelopen. De actiepunten welke naar voren zijn gekomen vanuit het bedrijfsovernameproces dienen echter tevens te worden opgevolgd.

Integratie

JM Corporate Finance benadrukt altijd dat een projectteam dient te worden gevormd teneinde de geplande integratie te effectueren en geen verdere tijd te verliezen. Daarnaast zijn vaak uit het due diligence onderzoek actiepunten naar voren gekomen die tijdig dienen te worden opgevolgd. Een JM medewerker kan dan als begeleidend adviseur van het projectteam de voortgang waarborgen en bewaken.

Wilt u meer informatie over het postfusie en integratietraject ?

Wenst u meer informatie over aspecten die van belang zijn tijdens de fase na het effectief afronden van de bedrijfsovername, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Wat zeggen onze klanten?

"De samenwerking met JM Corporate Finance was een goede zet, want naast dat we compleet ontzorgd werden konden zij ook de minder prettige gesprekken voeren. Er mocht namelijk geen wrijving tussen ons en de nieuwe eigenaar ontstaan, omdat ik nog steeds vier dagen in de winkel zou blijven werken."

Rob

Verkooptraject

Lees verder

"Zonder de inbreng van JM Corporate Finance was ik niet tot deze deal gekomen. JM wist mij op de nodige momenten af te remmen en te laten nadenken over factoren die mij eerder minder van belang leken. Deze kritische houding kan ik zeer waarderen en heeft tot deze mooie deal geleid."

Toine

Verkoop bedrijf

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld