bordbuitenlogo

Bewust werken aan de groei en financiële waarde van uw onderneming

Wanneer u als ondernemer wilt doorgroeien met uw bedrijf, maar merkt dat het simpelweg niet een kwestie is van ‘meer van hetzelfde’ dan ontstaat de vraag ‘hoe dan wel verder te gaan?’ Verdere doorgroei zal met hele nieuwe spelregels en uitdagingen gepaard gaan. Hoe gaat u hiermee om? En op welke wijze resulteert het verder groeien ook echt in een grotere (financiële) waarde van uw onderneming zodat daadwerkelijk iets tastbaars gecreëerd wordt? Dat leest u hieronder.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Wat speelt voor u?

Als ondernemer brengt u uw onderneming telkens weer naar een volgend niveau. U haalt nieuwe klanten binnen, werft steeds meer medewerkers, betreedt nieuwe markten, etc. U staat centraal in het bedrijf, ziet en hoort alles en bent (nauw) betrokken bij de klanten, de medewerkers en de vaak nog informele operatie. Aangezien uw bedrijf groeit, geeft u een aantal medewerkers meer verantwoordelijkheden, gaat u werken met teams of afdelingen en probeert u belangrijke werknemers zo goed mogelijk te binden aan uw organisatie.

Er worden stappen gezet tot u merkt dat de groei stroever gaat. Aansturen wordt lastiger en er is geen standaard leidraad te vinden voor wat u doet. U moet met meer dingen rekening houden als u beslissingen neemt waardoor de flexibiliteit lijkt af te nemen. Nóg harder werken maakt het verschil niet meer.

 

Niet meer, maar anders

Een maar al te herkenbare situatie voor veel succesvolle ondernemers: u en uw bedrijf zijn tegen de grens van de eerste ontwikkelfase aangelopen. Het volgende niveau vraagt u niet om méér te doen, maar om het juist ánders te doen. Samen met uw bedrijf een professionaliseringsslag maken. Bewust belangrijke keuzes maken voor de lange termijn koers en daar ook focus op houden. Daarbij tegelijkertijd goed kijken naar welke rollen u als ondernemer in het bedrijf van morgen vervult en welke rollen bewust niet meer. Samen met onze samenwerkingspartner Ascendors kunnen wij u hierbij ondersteunen. Met de Next Level Plan Aanpak© gaan wij samen met u als ondernemer aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, zodat uw bedrijf verder komt. En u zelf ook. 

 

De Next Level Plan Aanpak

De Next Level Plan Aanpak start met het schetsen van het bedrijf van de toekomst, ofwel de stip aan de horizon. Wat zijn de contouren van het bedrijf over vijf jaar op basis van uw ambities, wensen én de toekomst van de branche?

Daarna wordt het bestaande bedrijf in kaart gebracht middels het uitvoeren van een Ascendors Doorgroeiscan en een JM bedrijfswaardering, gezamenlijk de ‘nulmeting’.  Hierdoor krijgt u inzicht in de huidige waarde, de bottlenecks die groei in de weg staan, maar ook de drivers die groei juist stimuleren.  

Op basis van de stip aan de horizon én de nulmeting creëren we gezamenlijk het duurzaam winstgevende en onderscheidende businessmodel alsmede de organisatie- en financiële structuur van de toekomst. We sluiten af met het stappenplan om die onderneming van de toekomst ook daadwerkelijk te gaan realiseren vanuit het huidige bedrijf.

Daarna volgt de uitvoering om  het bedrijf van het heden te bewegen richting het bedrijf van de toekomst middels het opstellen van een stappenplan met tactische mijlpalen. Mijlpaal- en Performance Management zorgen ervoor dat u bewust bouwt aan uw onderneming en stuurt op die zaken die er écht toe doen voor het realiseren van de geformuleerde strategische doelstellingen. U heeft voortdurend helder zicht op de prestaties van de belangrijkste gebieden binnen uw bedrijf en de mogelijkheden om die prestaties verder te verbeteren. Hierdoor heeft u grip op de inzet van mensen en middelen bij het bereiken van uw doelen, groeit u makkelijker en efficiënter door én bouwt u gericht aan de financiële waarde van uw onderneming!

Resultaat

Door aan de slag te gaan met de Next Level Plan Aanpak gaat u een switch maken van vooral werken in uw bedrijf naar meer werken aan uw bedrijf. Er wordt stapsgewijs gewerkt aan een onderneming die past bij uw ambities en drijfveren, een onderscheidend en duurzaam winstgevend businessmodel heeft en financiële waarde vertegenwoordigt. De Next Level Plan Aanpak biedt een combinatie van structuur, tools en een stevig klankbord waardoor u stappen kunt maken en belangrijke besluiten kunt nemen. U krijgt rust en focus doordat u weet wat u wil en hoe u dit kunt bereiken. Hierdoor groeit uw bedrijf én uzelf makkelijker en efficiënter door en vermijdt u groeivalkuilen!

Hulp bij het verder groeien

Om u van A tot Z te kunnen begeleiden bij het realiseren van een groeiende waardevolle onderneming die ook daadwerkelijk past bij uw wensen en ambities bundelen Ascendors en JM Corporate Finance de krachten. Als gezamenlijke sparringpartner kunnen wij u bij alle bedrijfskundige én bedrijfseconomische aspecten optimaal van dienst zijn. Hierdoor zorgen we ervoor dat niet alleen uw bedrijf verder komt, maar u zelf ook!

Neem contact op voor een vrijblijvend advies. Onze adviseurs staan u gewoon helder, met visie te woord!

Wat zeggen onze klanten?

"Het verkoopproces was lang en de weg vol uitdagingen, maar het resultaat mag er zijn. Het is fijn dat JM om zich heen een uitgebreid netwerk van andere specialisten heeft die ad-hoc geconsulteerd of ingezet kunnen worden. "

Mariek

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Let's create succes together!"

Job

Begeleiding aankoop meerderheidsbelang aandelenkapitaal

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld