Wanneer u een bedrijfsovername overweegt, speelt hierbij de financiering een grote rol. Voor een soepel verloop van het overnametraject is een gedegen financieringsaanvraag erg belangrijk. Een goede voorbereiding van de aanvraag bespoedigt het verdere verloop van de bedrijfsovername en laat ruimte voor eventueel vereiste creativiteit bij een complexe financiering.
Financieringsmogelijkheden

De financiering van een bedrijfsovername is op diverse manieren mogelijk. U kunt hierbij denken aan financiering via een lening bij de bank, eigen middelen, participatiemaatschappijen en informal investors. Tegenwoordig is een combinatie van genoemde opties ook gebruikelijk. Zo ontstaan er legio mogelijkheden die allen nader onderzocht dienen te worden, om zo tot de voor u beste constructie te komen.

Begeleiding financiering

Elke vorm (of combinatie) van financiering heeft zijn voor- en nadelen. JM Corporate Finance bekijkt samen met u welke mogelijkheden het beste bij u passen en bereidt daarna de financieringsaanvraag voor. Een goed onderbouwde  financieringsaanvraag bevat een volledig overzicht van de benodigde informatie voor de financiers. Wij hebben binnen ons uitgebreide netwerk aan kapitaalverschaffers vaak direct toegang tot de ter zake doende contactpersonen. Dit bespoedigt de doorlooptijd van de financieringsaanvraag aanzienlijk en vergroot de slagingskans.

Krijgt u binnenkort te maken met een bedrijfsovername?

Mocht u meer informatie wensen over de financiering van een bedrijfsovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ