Met een management buy in (MBI) koopt iemand van buitenaf een onderneming of een deel van een onderneming, waar hij of zij zelf leiding aan zal geven. Deze bedrijfsovername kan complex zijn en is niet vrij van risico’s. JM Corporate Finance adviseert u graag over de aanpak en de mogelijke valkuilen van een management buy in.

Lees hier meer informatie over de mogelijkheden van een management buy in
De fases van een management buy in

Voor een geslaagde management buy in, zult u verschillende fases moeten doorlopen. JM Corporate Finance helpt u graag bij dit stappenplan. Zo staan we u graag bij met advies voor de profielschets, het boekenonderzoek en de waardebepaling van het desbetreffende bedrijf. Ook brengen we uw kwaliteiten in kaart om tot de best mogelijke match te komen. Wanneer er een “match” is gerealiseerd tussen uw profiel en een bedrijf dat aan uw wensen voldoet, vervolgen we het resterende traject met de onderhandelingen, de financiering en bijbehorende overeenstemmingscontracten.

De voordelen en valkuilen

Bij een management buy in hoeft u als potentiële koper geen bedrijf meer op te starten. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook valkuilen. Zo zorgt een overname voor een frisse wind in het bedrijf en veel positieve veranderingen, maar moet hier wel goed en transparant over gecommuniceerd worden. Ook het bestaande klantenbestand biedt een mooi startpunt, mits de klanten en projecten goed worden overgedragen. JM Corporate Finance kan u begeleiden, zodat deze processen correct doorlopen worden.

Laat u adviseren over een management buy in

Om de juiste fases te doorlopen en te kunnen anticiperen op valkuilen, is het raadzaam een expert in te schakelen bij een management buy in. JM Corporate Finance B.V. staat voor u klaar met ervaren en betrokken specialisten. Wilt u meer hierover weten? Neem dan contact op via de website of bel ons direct op via telefoonnummer 076-8870001.

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten