11

apr

JM CF begeleidt de aankoop van CLS Healthcare B.V. (inclusief de merken Condoomfabriek en Willie.nl) door Tonga B.V.

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de 100% overname van de aandelen van CLS Healthcare B.V. door Tonga B.V. succesvol begeleid.

Strategische overname

Tonga B.V. is al jarenlang een bekende speler in erotische producten als distributeur. Door de overname van CLS Healthcare B.V. beschikt Tonga B.V. onder meer over de merken Willie.nl, Willie Homeparty’s en Condoomfabriek. Met deze strategische overname breidt Tonga haar eigen assortiment uit en geeft zij hiermee invulling aan de ambitie om naast detailhandelaren, ook rechtstreeks aan consumenten te leveren.

“Er is vanaf het allereerste begin van Willie.nl altijd een sterke band en samenwerking geweest tussen de twee bedrijven. Deze overname markeert dan ook een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Tonga BV en CLS Healthcare BV. Beide bedrijven delen een gemeenschappelijke visie voor de toekomst, gericht op het verbeteren van de klantervaring en het laten groeien van het productportfolio.", aldus Melanie de Jonge van Tonga.

Deze strategische overname biedt beide bedrijven nieuwe groeimogelijkheden, zowel nationaal als internationaal.

Ketenintegratie

Het stimuleren van voorlichting over intimiteit en seksualiteit is een belangrijke missie van Tonga. Dankzij de overname van CLS Healthcare is Tonga nu actief in de gehele keten, van productontwikkeling tot aan de eindconsument, zodat zij nog beter kan inspelen op de vraag uit de markt.

“Met dit team zouden wij het zo nog een keer doen!”

Melanie de Jonge: “Toen een mogelijke overname van CLS Healthcare op ons pad kwam hadden wij al snel door dat er bij zo’n overname een heleboel factoren meespelen waar wij zelf niet voldoende verstand van hebben. Wij hebben direct een partner gezocht die ons in dit gehele traject kon ondersteunen en adviseren. Deze hebben wij gevonden in JM Corporate Finance. Zij hebben ons van begin tot eind van dit traject ontzettend goed geholpen en wij zijn Bart Koreman en zijn team dan ook ontzettend dankbaar. Ook al vonden we de hele overname soms best intensief en spannend, met dit team zouden we het zo nog een keer doen!”

Bart Koreman: “Het was een ontzettend leuk traject, waarbij wij in samenwerking met alle betrokkenen tot een mooie deal zijn gekomen. Wij hebben Melanie en Stephanie onder andere bijgestaan in de waardering van de onderneming en het opstellen van de equity bridge, het voeren van de onderhandelingen, strategische advisering, het coördineren van de due diligence, en het meelezen met de transactiedocumentatie.”

Wij feliciteren beide partijen met deze mooie overname! In het bijzonder danken wij de zussen Melanie en Stephanie de Jonge (directeuren van Tonga) voor het in ons gestelde vertrouwen en de intensieve, maar vooral prettige samenwerking tijdens dit overnametraject!

Uw bedrijf verkopen?

Meer nieuws

jm logo groot

Appels met peren of appels met appels?

Bij een bedrijfsovername ligt de nadruk bij het waarderen op de abs...

Lees verder
jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 4

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat bedrijf...

Lees verder
jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 26

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat bedrijf...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld